Pozovite!
+381 66 97 60 400 / +381 66 97 60 300

Blog

Popravka MySQL baze kroz phpMyAdmin

mysql-iconSa vremena na vreme baze postanu koruptivne, a onda više niste u mogućnosti da im pristupite. Razlozi su razni i o njima drugi put. Ako se radi o bazi koju koristi vaš web sajt, on postaje nedostupan. Prepuručuje se, naravno, backup baze, međutim ako niste to uradili postoji drugo rešenje koje oglavnom pali. Radi se popravci koruptivne tabele u bazi uz pomoć phpMyAdmin alata,a to je više nego jednostavno.

Vaš sajt koji referiše ka bazi koja ima koruptivnu tabelu, verovatno će javiti neku od grešaka, u zavisnosti koji web servera koji koristite. Vi trebate da se ulogujete na vaš back end, odnosno u administrativni panel (CPanel ili neki drugi) (Slika 1.).

slika 1

Slika 1.

Nakon toga odaberite opciju phpMyAdmin iz menija za baze (Slika 2.).

slika 2
Slika 2.

Kada se otvori phpMyAdmin sekcija sa leve strane odaberite bazu u kojoj se nalazi koruptivna tabela (Slika 3.).

slika 3
Slika 3.

Nakon odabira baze na centralnom panelu pojaviće se spisak svih tabela koje sadrži baza. Odaberite tabelu koja je prijavljena kao koruptivna (Slika 4.).

slika4
Slika 4.

U dnu strane nalazi se padajući meni koji nudi nekoliko opcioja šta raditi sa tabelom. Vi odaberite opciju Repair Table (Slika 5.).

slika 5
Slika 5.

phpMyAdmin će startovati proces oporavka tabele (da ne ulazimo duboko šta se dogodi sa tabelom i kako on to popravi). Nakon završetka,a ko je tabela oporavljena phpMyAdmin će vas obavestiti kao na slici (Slika 6.).

slika 6
Slika 6.

Ako je Msg_text u statusu OK, možete pokušati ponovo da pristupite svom sajtu ili aplikaciji. Ovim je proces oporavka/popravka baze završen. Nadam se da vem je ovaj tutorijal i da vem je bio od koristi.

 • Kontaktirajte nas

  • Radno vreme
   Office: 09.00h - 17.00h (radnim danom) Podrška: 00h - 24h
  • Adresa
   Jurija Gagarina 231, lokal 236 Novi Beograd 11000 Srbija
  • Telefoni & Mail
   +381 66 97 60 300; +381 66 97 60 400
   office@websrbija.net

WebSrbija Hosting & Design sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

WebSrbija Hosting & Designlogin form